vise




te trezesti ca in fiecare dimineata. aceasi rutina, aceasi cafea, un cer mai senin sau mai morocanos. mergi la servici, acelasi servici , mai senin sau mai morocanos. aceasi oameni, mai senini sau mai morocanosi. acelasi tu, mai senin sau mai morocanos. o zi dupa o zi, dupa o zi. ce e diferit? nimic. diferentele sunt mici. ce e totusi diferit? uitarea? ce ai uitat, ce dispare incet cu fiecare zi? visul. visul care te-a facut sa vezi viata asa cum ar trebui sa fie ea. atunci candva, demult, credeai in el. il iubeai, ii cantai si te bucurai de un vis pe care il credeai realitate. si ai pornit pe drumul spre el. au fost multi care te-au dezamagit, care ti-au sus ca nu exista vise, ca sunt periculoase, ca e mai bine sa cauti ceva sigur, sa ai ceva e care s ate bazezi.. o casa a ta, o slujba buna, o sotie care sa te iubeasca. e ceva rau in asta? nu. nu e rau. doar atat ca avandu-le, in loc sa mergi mai departe pe calea spre visul tau, ai ramas in spate. e ca si cand vrei sa incepi o cura, sa renunti la un viciu, de maine ma apuc - spui , si acel maine devine poimaine si tot asa , te trezesti ca nu mai exista decat maine, niciodata AZI. in loc sa iti iei iubita , familia, realizarile pe care le ai, si impreuna sa mergeti spre visele voastre, ramaneti ancorati in prezent. dar acest prezent nu este prezentul dorit, e doar o suma de intamplari, de .." maine ma apuc, azi ma mai odihnesc" . e doar o minciuna, o evadare .
dar visul apare, iti aduci aminte de el si spui: ce vis frumos am avut, aveam 18 ani si credeam in vise, acum e prea tarziu sa mai am vise, am responsabilitati.
libertatea este direct proportionala cu capacitatea de a renunta la ce ai. dar cum sa renunti? doar ai muncit mult pentru ce ai! si visul?
ramanem mai tristi, consolati de realitate, cum nu sunt implinit? am casa, masina, familie frumoasa, am ce imi doresc. oare? e de ajuns?

care e visul tau? si realitatea?

5 comentarii:

Alina spunea...

E foarte frumos ce ai scris tu aici, dar foarte trist. Din ce ne spui tu, nu ai reusit sa iti duci la indeplinire un mai vechi vis al tau.

Eu cred ca fiecare dintre noi isi face viata asa cum considera cel mai bine cu putinta. Daca vrei o viata monotona, asa o vei avea, daca vrei sa fii activ poti deveni. In fond, totul depinde de fiecare individ in parte.

Monotonia trebuie evitata. O viata avem, despre care nu degeaba se spune ca trebuie traita din plin. Si atunci, de ce sa o irosim degeaba?

Sunt atatea lucruri frumoase pe care trebuie sa le facem in viata, incat nici nu mai putem vorbi de rutina zilnica.

Visele trebuie transformate in realitate, chiar si cele mai nebunesti. Fie ca le faci sa fie adevarate acum, fie candva, tot ce ti-ai dorit poti avea. Fiindca daca intr-adevar iti doresti ceva, intreg universul contribuie la realizarea dorintei tale.

Am intrat intr-o zona periculoasa, a filosofiei, despre care recunosc ca o evit. Nu asta am vrut sa fac aici, am vrut doar sa spun ca orice vis poate deveni o frumoasa realitate, daca speram si credem in el.

Sa auzim de lucruri frumoase!

jnhg spunea...

nu era vorba de mine , ci mai degraba de "tragedia" unei generatii :)

Bodonk spunea...

ce coincidentza, si pe mine ma cheama chiriac si colegii imi spun shiraq. =))

jnhg spunea...

si mie imi place poker-ul , in special texas holdem:) messenger maertsx@yahoo

Alina spunea...

Ce ciudat. Am citit de cateva ori postul fiindca mi-a placut foarte mult.

As fi putut crede ca te dai si pe tine ca exemplu. Poate ca in cuvintele tale ne regasim cu totii. Dar, dupa cum am spus, fiecare isi face viata cum doreste.

Trebuie sa povestim mai multe, neaparat si sper eu, cat de curand. Insa red-sef al meu mi-a dat acuma cateva urgente si trebuie sa le rezolv.

Numai de bine,

Alina

Trimiteți un comentariu


free counters
photoblog-community

Arhivă blog

WWM?